Over Christa

Integrator

Over Christa Benard


KLAAR MEE.
Elke keer gaf ik aan wat ik voor mogelijkheden zag. Dacht ik mee over nieuwe ideeën, dacht ik aan de medewerkers en hoe we die konden enthousiasmeren over waar we naartoe gingen, maar de functie die ik uitvoerde sloot niet aan bij dat wat ik aanbood om te kunnen doen binnen het bedrijf.

Er werd dus niks gedaan. Ze wisten het zelf wel beter.

Ik werkte als kapster met een strategische mindset, dacht als adviseur werkgevers niet alleen aan het bedrijf, maar ook aan mijn collega’s en de verbeteringen die we in onze diensten konden doen en als ‘manusje van alles’ riep ik wel maar werd er nooit wat mee gedaan. Oh en dan baalde ik ook nog eens van dat er ALTIJD gewerkt werd en dat verwachtte ze ook van mij.
Ik had dan wel geen management achtergrond, maar had wel een start gemaakt met een managementopleiding.

Ik wilde van meer toegevoegde waarde zijn in een bedrijf. Niet degene die in de schijnwerpers staat, maar wel degene die met regelmaat eens even herinnert waar we ook alweer de focus hadden liggen.

Als een depressief hoopje ellende schreef ik me in bij de KvK. Ging als ZZP’er bij mijn laatste werkgever aan de slag en kon zo mijn skills en netwerk verder uitbreiden. Weliswaar als VA, maar ik moest ergens beginnen.
Wederom liep ik tegen hetzelfde aan, verkeerde rol in het bedrijf, goeie mindset, maar te duur.

Ondernemen en leven in vrijheid

De afgelopen jaren heb ik met verschillende opdrachtgevers gewerkt, gelijk aan oud-werkgevers.
Dit was niet wat ik wilde. Ik wil niet dat mijn kinderen over een aantal jaren zeggen: “mama was alleen maar aan het werk, ze had nooit tijd voor ons”. Ik hoorde mijn ouders al zuchten op hun sterfbed “dochterlief, we hebben je zo weinig gezien afgelopen jaren”.
En dat mijn partner en vriendinnen een betoog hielden met welke momenten ik er allemaal niet ben geweest.

Nee Benard, zo ga je het niet doen. Ik wilde mijn bedrijf om mijn leven heen bouwen, niet mijn leven om mijn bedrijf. En dat wil ik niet alleen zelf, dat is ook wat ik voor mijn klanten wil. De vrijheid, het grootste bezit wat je hebt, je leven. 
Reizen, tijd met familie, vrienden, uitstapjes. De vrijheid om te kunnen doen wat je écht wil, waar je van geniet. In en naast je bedrijf. Dat kan alleen door iemand naast je te hebben die levelt met jou. Die weet hoe belangrijk het voor jou is om jouw missie groter te maken.

Met mij naast je doe jij de dingen doet die JIJ het allerliefste doet. Jij werkt alleen maar vanuit jouw zone of Genius.
Er ontstaat ruimte, in je hoofd en je agenda, voor doen wat jij moet doen, wil doen, je familie, je vrienden, je gezin, vakanties en dat wat past in jouw ideale leven.

christa-benard-blacknightmare010

Christa ten voeten uit

laughing  Als een van de weinige vrouwen ben ik een sucker voor mooie wagens, staat er een Audi RS6 op mijn verlanglijstje en gaat mijn hart sneller kloppen als ik er ook maar 1 voorbij zie rijden.

laughing Door mijn lengte draag ik het liefste (Nike) sneakers, als heb ik ook wel pumps in mijn kast staan voor ‘special occasions’.

 

laughing Ik heb een verslaving voor sushi en heel veel dingen waar kokos in of op zit.

laughing Ik ben een planner en regelneef. Ik organiseer graag dingen en heb graag zelf de touwtjes in handen, daarom is het management gedeelte mij op mijn lijf geschreven.

Goed om over mij te weten

Ik ben een geboren Rotterdamse, opgegroeid op de Veluwe, moeder geworden in de Flevopolder en zoek nu langzaam aan de roots weer terug in het West Brabantse.

Mijn vriend vind me high class, omdat ik graag representatief voor de dag kom. Toch mag je weten dat ik thuis het liefste in mijn chillbroek, slobbertrui en haar in een knot loop. (thuis ja). Ik kan in mijn communicatie redelijk direct zijn, wat niet altijd even fijn binnenkomt. Daar ben ik goed op aan te spreken. Ik ben van de ‘doe-wat-je-zegt-en-zeg-wat-je-doet. Ik kan er slecht tegen als mensen A in mijn gezicht zeggen, maar daadwerkelijk C gaan doen. Ik heb een leven-lang-leren mentaliteit. Ik word graag nóg beter in wat ik doe.

Mijn kernwaarden

Ik ben integer
Ik ben en neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen handelen en ben daar ook op aan te spreken. 

Ik ben open en eerlijk
Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Gemaakte afspraken kom ik na en handel daarnaar. 

Ik ben duidelijk
Als ik A bedoel, zeg ik ook A. Wanneer we links gaan, maar naar rechts moeten trek ik aan de bel. Ik hou altijd de focus op het grotere plaatje

Ik ben respectvol
Ik praat niet over maar met anderen. Ik laat ieder in zijn/haar eigen waarden en blijf communiceren om onduidelijkheden en irritaties te verhelpen.

christa-benard-blacknightmare010

Hoe gaan wij samenwerken?

Kijk wat bij je past!

VIB-DAG

Voor ondernemers die op het kantelpunt staan. Die groeien maar nog niet weten hoe ze hun WHY vertalen naar het HOE.

Integrator

Voor MKB en KMO bedrijven met een minimale jaaromzet van 500K tot maximaal 10 miljoen.

Klaar om kennis te maken?

Nieuwsgierig geworden ?